zondag 19 augustus 2012

Jurk en jasje voor bruiloft van mijn dochter.

Op 11 augustus is mijn oudste dochter getrouwd en daarvoor heb ik een jurk met een jasje gemaakt.
Beide heb ik zelf bedacht en getekend.
Omdat ik daar nog niet heel veel ervaring mee heb, en het ook mezelf heb aangeleerd met behulp van een boek, heb ik van de jurk eerst een proefversie genaaid.

Dit was maar goed ook. De jurk paste goed, wat dat betreft was hij prima, maar de hals mocht nog wel wat lager en de rok wijder en langer. Ik heb nog geen foto van die jurk, dat zal ik komende week nog even regelen.

De jurk heeft deelnaden voor en achter, waardoor ik de rok flink wijd kon laten uitlopen. Het is een ballonrok, de rok zit gerimpeld aan een wat kortere, minder wijde, voeringjurk van dunne katoen.
Toen ik met de proefversie bezig was wist ik even niet meer hoe ik dit geheel netjes in elkaar moest zetten, maar gelukkig op het forum van Sancho werd ik snel verder geholpen.
De jurk heeft in de zijnaad een blinde rits zitten.


Maar bij de jurk had ik ook nog stof gekocht voor een jasje. Alleen wist ik maar niet hoe ik het jasje wilde hebben. Een erg gekleed cobertje moest het niet worden in elk geval. Na lang zoeken vond ik dit patroon, maar omdat het toen nog maar een paar dagen voor de bruiloft was kon ik het niet meer bestellen. Dus ook dit patroon maar zelf getekend en op goed geluk direct van de goede stof genaaid.
Gelukkig is het goed gekomen en was het geheel precies zo als ik graag wilde.Ik ben er toch wel een beetje trots op. De avond voor de bruiloft heb ik er nog een mooi tasje bijgekocht, (dit is overigens een tasje dat er op lijkt ), zo was ik er helemaal klaar voor. En we hadden een prachtige dag vorige week zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten