zondag 14 juli 2013

Twee tassen van oude spijkerbroeken.

Gisteren hadden we een feestje van twee nichtjes die hun verjaardag vierden. Ik liep al even te verzinnen wat ik zou kunnen maken voor die meiden (10 en 14), maar had maar steeds niet het goede idee. Tot ik ineens bedacht dat mijn zoon pas zijn kleding eens had uitgezocht en dat ik wel een tas van een spijkerbroek zou kunnen maken.

Dus ik naar boven en in de tas gedoken. En inderdaad zaten daar zat broeken tussen. Twee exemplaren meegenomen en eens rondgekeken op het www.

Als eerste van een broek beide pijpen afgeknipt en middenvoor en middenachter opengemaakt en over elkaar heen gelegd. De onderkant dicht gestikt en de puntjes afgestikt zodat er een soort bodem ontstaat.
Leuk restje voor de voering, ritszakje erin en nog een vakje erop en bij de binnenbeennaden een stuk afgeknipt voor de hengsels.
Alles in elkaar zetten was nog het lastigste, de voering zit er dan ook niet heel netjes in. Ik heb de bovenkant van de voering naar binnen gevouwen en toen vanaf de buitenkant de voering precies onder de band vastgestikt. Mijn naaimachine vond dit niet altijd even leuk, maar het is vast gekomen.


De tweede tas heb ik van 1 pijp van een andere broek gemaakt. Eerst de band eraf getornd en de pijp open gemaakt. Toen een lange rechthoek ervan geknipt. De zijkanten dichtgestikt en de basis was klaar.
Voering weer met zakjes en als hengsel de tailleband weer op elkaar gestikt. Bij deze tas heb ik de voering op de gebruikelijke manier vastgestikt, dit ging een stuk makkelijker. Tot slot het hengsel aan de zijkanten opgestikt en van de knoopgulp nog een lus gemaakt om hem bovenaan te kunnen sluiten. Hiervoor gewoon een elastiekje bovenuit de oorspronkelijke achterzak gestikt wat om de knoop van de lus heen gaat.


Ik moet zeggen dat ik de eerste tas het leukst vind, maar de tweede was makkelijker te verwerken.
Het is zeker voor herhaling vatbaar, en ze vielen zeer in de smaak bij de beide nichtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten