vrijdag 19 januari 2018

Tas Podium van de tas per maand club (Bag of the month club).

Op oudejaarsavond, op de valreep, werd ik lid van de bag of the month club, deze was ik eerder al wel tegen gekomen, maar toen was het half jaar waarvoor je in 1 keer lid kon worden al halverwege. Nu was ik mooi op tijd voor de serie van januari tot en met juni. Je krijgt elke eerste van de maand een taspatroon en kunt hiermee ook nog aan een wedstrijd meedoen. Ze hebben ook een facebookpagina waarvan ruim 8000 mensen lid zijn.
Hierop worden ook veel tassen getoond, dus dat stimuleert wel.

Het is voor mij een echte uitdaging, want ik wil proberen om alle tassen van leer te gaan maken. Hiervoor heb ik zelfs een extra naaimachine gekocht, een Bernina 1130, echt een stevige naaimachine. En ik moet zeggen, hij heeft me niet teleurgesteld. Het enige is dat de doorvoerhoogte onder de voet bij de afwerking niet hoog genoeg was. Daarvoor heb ik toen mijn Bernina 640 gebruikt, zij het op de dikste stukken wel handmatig, omdat hij er ander niet door kwam.


Ik heb hem gemaakt van heel donkerblauw leer en een wat dikkere stof die ik bij stoffen.net heb gekocht. Voor de binnenkant heb ik een dunne katoen gebruikt. Als tussenvoering heb ik op de bodem decovil gebruikt, voor de body van de tas style-vil en voor de klep H640. De voering heb ik met H630 verstevigd. Alles van Vlieseline. de schouderband is verstevigd met plak en vouw om met nog een extra laagje.

In het leer van de klep heb ik een cirkel gesneden, en daaronder een motief van de stof gezet. De onderrand van leer heeft ronde gaatjes gekregen, dat geeft wel een leuk effect vind ik.
De tas sluit met een magneetsluiting. Aan de achterkant buiten zit nog een vak verwerkt.

De tas houdt zijn vorm doordat er in de zijkanten bovenaan een plastic strip zit aan de binnenkant van de voering, voor mij een nieuw detail, ik heb hiervoor de oude ANWB pas doorgeknipt, dat ging prima.


Bij het dubbelstikken van de klep bovenaan moest ik dus mijn Bernina 640 gebruiken omdat het te dik was voor de andere machine. Verder lukte het uitstekend op de 1130, en ik vind het toch altijd een beetje eng om de dure 640 zo zwaar te belasten.

Wat voor mij een nieuw detail was, is het keren van de tas door de open gelaten onderkant van het ritsvak in de binnenkant, maar dat ga ik vast vaker zo doen.

De handleiding die bij het patroon zit is echt heel duidelijk, wel in het Engels natuurlijk, maar door de vele foto's lukte het me toch prima.

Ik ben nu al benieuwd naar het patroon van februari!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten