zaterdag 23 maart 2013

Stofjes van het Stoffenspektakel in Ahoy.

Vrijdag was ik op het stoffenspektakel in Rotterdam. En omdat ik vorige week een kleuranalyse heb laten doen en een deel van mijn kleding, die niet in de juiste kleuren waren en ik ook niet zo graag droeg, heb opgeruimd kon er wel wat aanvulling komen.
Dat is ook behoorlijk goed gelukt.
Benieuwd wie aan de hand van de kleuren van de getoonde stofjes kan zeggen welk kleurtype ik ben.

 
De gebloemde stof is inmiddels bijna een rok, de belegpas moet er nog aan en de zoom er in. Het patroon hiervoor heb ik zelf getekend, een gladde pas met aan beide kanten twee plooien in het rokdeel.
De lichtblauwe tricot is een shirt met watervalhals geworden, maar ik moet nog zien of dat naar mijn zin is. Ik denk dat de stof iets te dik is ervoor.
Eigenlijk had ik er een overslagshirt van willen maken, met rimpeltjes opzij (uit de knipmode bijlage van maart) Maar toen de stof uit de was kwam had ik nog maar 85 cm, ipv de meter die ik kocht. De stof is erg elastisch waardoor de verkoper waarschijnlijk te krap heeft geknipt, want 15 % krimp is wel erg veel. Het patroon dat ik al had overgenomen moet ik maar voor een ander stofje bewaren.
De roze rode tricot is een hele mooie punto di roma. Hiervan ga ik een jasje maken, en ik houd dan nog wel een stukje over, ik denk voor een recht rokje.
 
 
Deze stofjes zijn voor een shirt en een broek. Ik weet nog niet precies welke patronen ik ga gebruiken.
 
 
Dit is een hele mooie zijden stof, uit een coupennenbak. Hij is minstens 2 meter lang, en ong. 120 breed denk ik. Ik weet nog niet wat ik hiervan ga maken, maar hij was te mooi om te laten liggen vond ik.
 
 Van deze stof heb ik een jurk geknipt die ik vorig jaar ook heb gemaakt.Voor de bruiloft van mijn dochter, zie hier. Ik weet nog niet zeker of ik er ook een ballonrok van maak, deze stof moet wel gestreken worden en dat lijkt me dan toch lastig.

 

Dit is een mooie viscose tricot, hiervan wil ik een jurkje gaan maken. Waarschijnlijk uit de My Image van vorig voorjaar, die heb ik al eerder gemaakt en zat goed. Dat scheelt weer een patroon overnemen.

 
Dit is een hele dunne katoen, schijnt behoorlijk door. Hiervan heb ik een tuniek gemaakt van de knipmode van mei 2012, nr 14, maar dan lekker simpel zonder de knoopbies. Eronder een hemdje van lila tricot die ik nog had liggen.
 
 
Dit is een dunne spijkerstof met print, waarschijnlijk wordt dit een korte blazer, maar daar ben ik nog niet zeker van, het zou ook een rok kunnen worden.
 
En toen was ik vanmiddag in de plaatselijke stoffenwinkel en kocht ik nog een lap groene denim voor een broek en een leuke bedrukte tricot voor erop. Maar hiervan heb ik nog geen foto.
Ik heb me bij alles gehouden aan de kleuren uit mijn kleurenwaaier, maar of ik dat altijd blijf doen, dat moet nog blijken, eerst eens zien hoe me dit bevalt.


Verder kocht ik voor mijn man stof voor een pyjama en voor twee overhemden.

 
Hij gaat voor de overhemden zelf een vlakverdeling bedenken voor de twee stofjes, hij roept al meer dan een jaar dat hij een overhemd wil met twee verschillende voorpanden, dus wie weet.
 
Voorlopig ben ik van de straat dus. En voor wie wil weten welk kleurtype ik ben, het zomertype. Hier moest ik wel even aan wennen, ik had altijd gedacht dat warme kleuren me ook goed staan, maar dat zou dus niet zo zijn. Overigens heb ik wel een aantal dingen lekker in mijn kast laten liggen, ook al zouden ze niet goed zijn. Zolang ik ze graag draag mogen ze blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten