zondag 13 oktober 2013

Broek (eigen patroon) en top (vogue 8886)

Een paar weken terug heb ik deze set gemaakt. De aanleiding was een wedstrijd voor de clubdag van sancho. Het motto was Sancho is top. En daar ben ik het best mee eens.
Eerder maakte ik een jurk met een wat opstaande kraag/boord, maar die was niet helemaal naar wens, zie dit bericht.
Ik werd toen gewezen op het patroon van Vogue en toen ik die ook nog lenen en ik aan de wedstrijd mee wilde doen borrelden er wat ideeën op.
In mijn grote stoffenvoorraad vond ik niets wat ik hiervoor kon gebruiken, maar gelukkig bood de stoffenverkoper op de plaatselijke markt uitkomst. Hier vond ik iets wat wel te gebruiken was. Het plan was eerst om de ruit voor de top te gebruiken en de effen stof voor een broek. Maar toen ik het borduurpatroon tegenkwam in mijn verzameling sprak me dat wel aan en dat paste beter op de effen stof.

Het resultaat is redelijk naar mijn zin geworden.


Wat ik bijzonder vond van het patroon van Vogue was de mogelijkheid om uit vier maten te kiezen voor de voorpanden. Afhankelijk van de cupmaat die je hebt. Zodoende past de bovenkant dus ook goed. De mouwen wil ik nog wat veranderen, ze zijn me te wijd aan de onderkant. Die rare draai die je ziet op de foto is me eerder nooit opgevallen trouwens.

Het broekpatroon heb ik vorig jaar gemaakt, en na wat aanpassingen ben ik hierover redelijk tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten