zaterdag 26 oktober 2013

Een leuk knutselboek of pakketje voor kinderen.

Onlangs kreeg ik een heel leuk knutselboek. Het bestaat uit een boekje met informatie en patronen voor knuffeltjes en kleertjes voor de knuffel.
Voor 1 knuffel zitten de materialen erbij, de kinderen kunnen dus meteen aan de slag.


 Voorin het boek staan eerst wat basistechnieken uitgelegd. Er wordt alleen met naald en draad gewerkt, niet met de naaimachine. De knuffeltjes zijn daarvoor ook wat klein denk ik, zeker voor iemand die voor het eerst gaat naaien met de machine.


Na de basistechnieken volgt het hoofdstuk met patronen voor de knuffels, en de stap voor stap uitleg van het eerste knuffeltje.


Tot slot een hoofdstuk met accessoires voor de knuffels die je ook zelf kunt maken. Hierbij is het boek heel leuk gemaakt, met bladzijden die in drie├źn zijn gesneden zodat je benen lijf en kop kunt wisselen.

Het leuke is dat het kind als het klaar is meer knuffeltjes kan maken naar de 4 overige patroontjes die erin staan. Je hebt hiervoor een paar lapjes vilt nodig, voor een paar euro te koop in de hobbywinkels.
Klein minpuntje is het ontbreken van garen en een naald, maar de meesten zullen dat wel in huis hebben denk ik. Doe het er anders even bij als je het cadeau wilt geven. Volgens de beschrijving is het voor kinderen vanaf 7 jaar.

Het boek heet Steek voor steek, geschreven door Gien West. De uitgever is De Vier Windstreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten