zondag 3 november 2013

Weekendtas (Little Holiday Bag) gemaakt.

De afgelopen twee maanden heb ik stukje bij beetje een grote tas gemaakt. Puur voor de lol, niet omdat we geen weekendtas hebben ofzo. Ook ga ik niet heel vaak een weekend weg.

Eerst eens lekker op zoek naar patronen. Uiteindelijk gekozen voor de Little Holiday Bag van ki-ba-doo.
Ik zie net dat ik hem 15 september heb gedownload. Dus totaal een week of 7 erover gedaan. Tussendoor allerlei andere dingen genaaid, maar dit hield ik echt voor de vrije tijd.

Voor de stofjes ben ik gaan zoeken in mijn kast en daar kwamen allerlei stofje tevoorschijn. Het begon met de gebloemde stof van Emy Butler die al jaren in mijn kast lag mooi te zijn.
Toen op zoek naar stofjes die er goed bij kleuren, en die waren ook ruim voorhanden. Wie wat bewaard die heeft wat hé. De aqua stof van de bovenkanten voor en achter kwam zelfs van een dekbed dat net te groot was. Het strookje stof dat ik over had zat ook in mijn lapjeskast. Het bleek precies de goede kleur te hebben, allerlei andere lapjes in aqua waren te blauw van kleur.

In totaal zitten er 7 verschillende stoffen en 2 kleuren kunstleer in verwerkt.
Bij Kleurenmix heb ik de rits aan de meter en de tussenvoering besteld. Op de clubdag van Sancho heb ik het meegenomen. Het tassenband komt van Sabineke. De bandjes had ik ook al in huis, die komen van Farbenmix vandaan. Ook de kamsnaps die op de handgreep zitten had ik al in huis.

Het kiezen welke delen van welke stoffen was ook al een heel karwei, net als de tussenvoering plakken.
Ik heb daarbij gebruikt wat op het patroon staat aangegeven. Voor de voering vlieseline H640 en voor de buitenkant H 250. De laatste zal ik niet snel weer gebruiken voor de buitenkant van iets. Ik vind het resultaat niet echt mooi, het wordt heel snel kreukelig doordat het wel stevig maar niet soepel is. De volumevlies voering die ik aan de binnenkant gebruikte is veel mooier.

Het leuke van rits aan de meter is dat je er twee runners op kunt schuiven die tegengesteld zitten. Ik wist niet zeker of het kon maar heb het gewoon uitgeprobeerd en het lukte!

Verder ben ik wel blij met het resultaat. Nu maar snel een weekend weg....
2 opmerkingen:

  1. Wilma, wat een prachtige tas. Ik krijg zin in de lente van die kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Dat lijkt mij een perfecte tas voor een weekendje weg, dus boek er maar snel ergens ééntje nu hoor :-)

    Groetjes, Jaimie

    BeantwoordenVerwijderen