zaterdag 18 oktober 2014

Jurk uit Knipmode 11-2014 (nr.29) en Brother Scan n Cut.

Twee weken terug heb ik een nieuw speeltje gekocht, de Brother Scan n Cut.

Hiermee kun je papier, karton, stof en flockfolie snijden. Erg leuk om alle mogelijkheden te ontdekken.

Toen de nieuwe Knipmode van november kwam met een jurk met een pas in de zij, dacht ik gelijk weer een mogelijkheid te zien om het apparaat te gebruiken.


Ik heb lekker zitten puzzelen met het bijbehorende programma en een leuk motief opgebouwd uit allemaal losse rondjes, driehoekjes en sterretjes. Zo leer ik het programma ook goed kennen.
Het motief heb ik gesneden uit grijze flockfolie, dat kleurt leuk bij de paarse lap punta di Roma.

Voor de stof moest ik denken aan een lap die ik op het stoffenspektakel kocht om samen met een andere lap te gebruiken voor een jurk. Ik had 1,5 meter gekocht en volgens de Knipmode had ik 2,35 nodig voor de jurk, die met 3/4 mouw was, en ik wil lange mouwen. Een uitdaging dus.
Gelukkig was mijn stof wel breder, bijna 1.60. Maar toen de lap uit de was kwam ontdekte ik ook nog een monstergat van 15 cm doorsnee midden in de lap. Nu kan dat gebeuren bij stof van 3 euro de meter, maar het kwam nu wel erg ongelukkig uit.

Maar na opnieuw puzzelen heb ik de jurk kunnen knippen met lange mouwen. De plooitjes in het voorpand bij de pas waren lastig netjes te krijgen, het zit bij mij ook niet helemaal volgens patroon, er zat nog een heel klein plooitje op de punt wat ik over het hoofd had gezien. Ik heb na de eerste keer de pas inzetten het stukje bij de punt weer losgehaald en de plooien opnieuw gevouwen zo dat het netjes kwam te zitten naar mijn zin.
De hals heb ik minder diep gemaakt en de punt afgerond, 


Toen de jurk klaar was besloot ik nog een paar sterretjes erop te plakken en  toen was hij klaar.
Hij zit erg lekker, de pasvorm is niet de allerbeste die ik ken, er zit op de linkerkant een rare plooi. Komt misschien doordat mijn cupmaat wat minder is dan waar de Knipmode rekening mee houd. Maar draagbaar vind ik hem zeker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten