zondag 18 januari 2015

Jurk (Knipmode oktober 2013-10) en bijpassende tas.

Al in december maakte ik de jurk van stofjes die ik kocht op het stoffenspektakel in Ahoy in oktober.
Bij de kraam van TST viel mijn oog op een mooie kleur punta di roma en een soort nepleer en een harige stof in dezelfde kleuren.
Nog geen idee wat ik er van wilde maken, dus de hoeveelheid die ik kocht was een gok. Van de punta nam ik een jurklengte en een mouwlengte, van het nepleer ook een mouwlengte en van de harige stof 30 cm, hiervan wilde ik misschien een rand onderaan maken was het idee.

Ondertussen lagen de stoffen al weer bijna twee maanden voor ik een knoop doorhakte en een patroon koos. Het werd nummer 10 uit de knipmode van oktober 2013. Ik nam maat 42 die nu eens een keer niet ruim bleek te zijn, maar maar net paste.

Zie hier het resultaat;


Door het schuin nemen van de foto lijkt de rok ongelijk, maar dat is niet zo. 


Hier zie je nog wat beter de verschillende stoffen die ik gebruikte.

De schoenen heb ik er speciaal bij gekocht, doe ik niet vaak, maar ik had echt niets wat er bij zou kunnen, laarsjes vond ik niet mooi en verder had ik allen zwarte schoenen van 6 jaar terug, die duidelijk gedateerd waren. Dus toen maar nieuwe gekocht, twee paar zelfs, want ik was zo eigenwijs om een paar die eigenlijk te klein waren toch te houden. Nadat ik ze met kerst gedragen had kwam ik tot de conclusie dat het een marteling was om er mee te lopen, dus dat ging echt niet.

Na lang zoeken vond ik in Duitsland, bij Amazon een paar van hetzelfde merk, iets ander model, die wel in maat 42 leverbaar waren. Die zitten beter, al zal ik er geen middag mee gaan winkelen ofzo.

Ook een tas had ik er echt niet bij, ook niet iets wat wel enigszins paste, Dus twee weken terug ook nog maar een tas gemaakt van de resten. Een tas die ik eens gekocht heb nagemaakt en de soft en stable van Mamarieke die ik op de clubdag van Sancho kocht gebruikt om er stevigheid aan te geven. Want de nepleren tricot is dun en rekbaar, dus eigenlijk niet geschikt om een tas van te maken. Maar met behulp van dit materiaal lukt het prima. Ik heb het gewoon meegestikt met de buitenkant, de binnenkant is van een restje katoen.


Het stukje harige stof heb ik er op het laatste moment nog aan toegevoegd, de ander kant zat al aan het zij/onderstuk vast. Net op tijd dus, want het maakt de tas wel een heel stuk leuker.

Wie trouwens belangstelling heeft voor het te kleine paar schoenen mag zich bij me melden. Het is maat 41 van het merk Tamara in petrol.
3 opmerkingen:

  1. Het set staat je super! Echt prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Complimenten wat staat het je prachtig! incl. je schoenen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super setje zo, leuk om alle materialen met elkaar te combineren. Staat je erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen