vrijdag 1 mei 2015

Twee tassen, AllesDrin van Farbenmix.

Laatst miste ik een flinke tas die er iets leuker uitziet dan een boodschappentas van een supermarkt ofzo.
Dus daar heb ik maar eens iets aan gedaan.

Een paar jaar terug had ik al het tassenpatroon AllesDrin van Farbenmix gedownload bij een adventskalender actie. En nu kwam hij goed van pas.

Ik twijfelde of ik de grote of kleine versie zou maken, maar heb uiteindelijk besloten om ze allebei te maken. De kleine versie van een stuk groen kunstleer en een rest stof van Amy Butler. Ik naaide hier eerder al de little-holiday-bag. van.

Ik heb hier een rits in gezet en de tas iets langer gemaakt, maar geen aparte bodem gebruikt. Als voering gebruikte ik een stof met een laagje fiberfill er tegenaan, een coupon die ik eens ergens kocht. Net goed van dikte voor deze tas.

Hier kan best al veel in, maar haalt het niet bij de grote maat.
Ik heb voor de grote tas oude spijkerbroeken gebruikt en hem wat opgeleukt met borduurtjes van Huups , de serie Flower of Hearts. Ook had ik nog wat van de bijpassende stof. De bovenrand en de band heb ik afgewerkt met biaisband van die stof wat ik eerder al had gemaakt met het handige apparaatje van Prym. Hier zit geen rits in.

Om een idee van de grootte te krijgen, de broeken zijn volwassen maten.

Als tussenvoering bij deze tas gebruikte ik een soort neopreen dat ik laatst op de markt in Nijmegen kocht bij een kraam met allemaal lappen. Er zat een klein vlekje op en ik betaalde daarom maar 3 euro. Het is iets dunner dan de soft en stable, maar een stuk betaalbaarder. Een goede besteding van de lap die ik eigenlijk kocht om er een jasje van te maken, maar hiervoor bij nader inzien niet zo geschikt voor vond.
Ik wil ook nog eens een tas maken met een dunne laag schuimplastic erin, maar die moet ik nog bestellen samen met een matrasje voor het campingbedje dat we pas kochten op de vrijmarkt.
Ik ben benieuwd of dat werkt.


Ik ben heel tevreden met de beide tassen. Het blijft leuk om tassen te naaien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten