zaterdag 5 mei 2012

Nieuwe zomerjas, Knipmode 2 2010.

Het heeft even geduurd, maar mijn jas is afgekomen vandaag.

Het patroon kon ik lenen van Eva L.. Het komt uit de Knipmode van februari 2010. Hij was niet zomaar af. Eerst bleek de stof die ik via internet kocht veel te veel rek te bevatten, ik durfde dat niet aan. Daarna koste het me veel moeite om een stof in de gewenste kleur te vinden. Uiteindelijk vond ik het in Utrecht op de lapjesmarkt.


De voering vond ik wel direct goed, het is een katoenen stof van Stenzo. In de mouwen zit wel echte voeringstof, anders glijdt het niet lekker bij kleding met mouwen.
Ik hoop dat de jas me goed bevalt, het is wel heel erg dunne stof. Let vooral even op de knopen, die waren bijna het duurste van de jas, maar dan heb je ook iets bijzonders.


Het lukte me helaas niet om een betere foto te maken.
Ik heb dit keer in elk geval niet vergeten om niet alleen het bovendeel 4 cm te verlengen, maar ook de mouwen. Bij mijn winterjas had ik dat niet gedaan, en daarvan zijn de mouwen dus voor het mooi wat te kort, en het is natuurlijk ook niet zo warm in de winter.
Als de temperatuur nu nog een beetje omhoog wil dan kan ik hem ook gaan dragen.

4 opmerkingen:

 1. Mooie jas geworden!! En de knopen die doen het 'm:) Veel draagplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dit is toch wel een heel mooi resultaat! De jas staat je prachtig en zit helemaal perfect. Sjiek hoor, maatkleding:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Over patronen lenen gesproken, ik wil graag die van een tricot jurkje met een gedraaid "ding" voorop. Je had er 1,55 stof voor nodig en lag laatst nog in de krantenbak. Of moet ik eerst een strippenkaart kopen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, voor het gebruik van de strippenkaart moet je door de weeks langskomen, dat wil je toch niet.
   Kan het patroon wachten tot het weekend?

   Verwijderen