zondag 9 december 2012

Warme wintertrui.

Vandaag maakte ik een heerlijk warme trui, tenminste dat hoop ik. Het patroon komt uit de Ottobre van vorig winter. Het is in het blad een shirt met boorden aan de mouwen en de onderkant, die heb ik weggelaten en het geheel verlengd. De kol is een rechte lap van ongeveer 25 x 75 cm, die ik er dubbel heb aangezet. Bovenin heb ik een koordje geregen.

 
Bij het knippen had ik er goed op gelet dat de streep zou doorlopen dacht ik. Aan de zijnaden is dat ook het geval, maar helaas bij de raglanmouwen niet. Maar daar was niets meer aan te doen, stof om nieuwe mouwen te knippen had ik niet, ik moest toch al aardig puzzelen om het uit de lap van 1.40 te halen. De kol heeft dan ook twee naden.
De stof is een nicky velours die ik kocht op de clubdag van sancho eind oktober. Ik vond het zo'n mooie kleurencombinatie, die kon ik niet laten liggen.
Nu hopen dat hij net zo lekker zit als ik verwacht.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind hem wel heel mooi ! Niemand gaat dat zien dat de streep niet goed doorloopt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Wilma, die ziet er heerlijk warm uit. Mooie kleuren inderdaad. Bij raglan mouwen krijg je nooit alle strepen gelijk, ik let dan altijd op het pasteken en kies de streep die het meest opvalt. Maar het is dat wij naaisters het weten, de rest van de wereld valt het niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De stof is inderdaad prachtig! Ik denk, of eigenlijk weet ik het wel zeker, dat dit een favoriet van je gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzonder leuke nickey! Een mooie trui heb je gemaakt, dat de strepen niet helemaal doorlopen is echt niet storend hoor! Dat valt jezelf straks ook niet meer op denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof vast dat deze trui heerlijk warm zit, het ziet er in ieder geval wel zo uit. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo wat een heerlijke warme trui,de stof is echt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen